Επισκευές - Αντικαταστάσεις

Δίσκο Πλατώ

Επισκευή Αντικατάσταση Δίσκο Πλατώ

Στο Ειδικό Συνεργείο Αυτοκινήτων “Ο ΜΑΘΙΟΣ”, 52 χρόνια τώρα έχουμε επισκευάσει ή αντικαταστήσει χιλιάδες σετ δίκο – πλατώ ι.χ. αυτοκινήτων όλων των εταιριών και εκατοντάδων μοντέλων με αποτέλεσμα να θεωρούμε, με μεγάλη βεβαιότητα, τους εαυτούς μας ειδικούς στην επισκευή και στην αντικαταστάση δίκο – πλατώ. Η μεγάλη εμπειρία μας από όλα τα χρόνια ενασχόλησης με τους συμπλέκτες μας κάνει να μιλάμε με σιγουριά για τη δουλειά μας και να προσφέρουμε στους πελάτες μας ασύγκριτη ποιότητα εργασιών.

Λίγα λόγια για το σετ δίσκο πλατώ.

Το πιο βασικό σημείο του συμπλέκτη είναι ο δίσκος, που συνήθως είναι κυκλικός και στις δύο του πλευρές διαθέτει επιφάνειες τριβής. Από τη μία πλευρά εφάπτεται με το βολάν, για να πάρει κίνηση από τον στρόφαλο και από την άλλη με το πλατώ, για να μεταδώσει την κίνηση στο κιβώτιο ταχυτήτων. Όταν το αυτοκίνητο κινείται με επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο, ένα σύστημα ελατηρίών (χτένια) εξασφαλίζουν τη μόνιμη επαφή του δίσκου με το βολάν και το πλατώ. Κάθε φορά που εμείς πατάμε το πεντάλ του συμπλέκτη, με τη βοήθεια των ελατηρίων, απομονώνουμε το συμπλέκτη από το κιβώτιο ταχυτήτων. Όταν, ο κινητήρας δουλεύει σε ψηλές στροφές, ο άξονας του κιβωτίου ταχυτήτων γυρίζει με μεγάλη ταχύτητα. Στη συνέχεια πατάμε συμπλέκτη, για να αλλάξουμε γρήγορα ταχύτητα και αφήνουμε απότομα το συμπλέκτη. Εκείνη τη στιγμή, ο δίσκος αναλαμβάνει να εξισορροπήσει τη διαφορά ταχυτήτων ανάμεσα στο κιβώτιο και στο στρόφαλο. Η στιγμή εκείνη είναι δύσκολη για τον δίσκο, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση και στη συνέχεια το πατινάρισμα ή την απόλυτη καταστροφή του.

Επισκευή Αντικατάσταση Δίσκο Πλατώ

Συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε από πελάτες μας σχετικά με την φθορά του σετ δίσκου – πλατό είναι :

Τι μπορεί να προκαλέσει τη φθορά στο δίσκο του συμπλέκτη?
Η χρήση όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε φθείρει το δίσκο του συμπλέκτη. Άλλωστε κανένα υλικό δεν αντιστέκεται στην τριβή, πόσο μάλλον το συγκεκριμένο αντικείμενο που το υλικό του είναι παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στα τακάκια των φρένων.

Που μπορεί να οφείλεται όταν το πετάλι του συμπλεκτη είναι σκληρό;
Το συγκρότημα του συμπλέκτη αποτελείται από τον δίσκο και το πλατώ δηλαδή ο λεγόμενος δίσκος πλατώ. Τα ελατήρια και τα χτένια του πλατώ μπορεί λοιπόν να έχουν σκληρύνει με αποτέλεσμα να έχει σκληρύνει και το πετάλ. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν το αυτοκίνητο χρήζει αλλαγή πλατώ και όπως λέμε πάντα στους πελάτες καλό θα είναι να αλλάζει πάντα σετ ο δίσκος μαζί με το πλατώ.

Τι συμβαίνει όταν πατάω συμπλέκτη και δεν μπαίνει η ταχύτητα;
Όταν πατάμε συμπλέκτη και δεν μπαίνει η ταχύτητα υπάρχει μεγάλη φθορά του δίσκου στον συμπλέκτη. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται γρήγορα αλλαγή δίσκου πλατώ.

Πατάω γκάζι και ενώ ανεβάζει στροφές ο κινητήρας, το αυτοκίνητο δεν επιταγχύνει! (Γνωστό και ως πατινάρισμα)
Όταν συμβαίνει αυτό, πάει να πει ότι ο δίσκος του συμπλέκτη έχει λειανθεί τελείως με αποτέλεσμα να γλυστράει και να μην μπορεί να μεταδώσει σωστά την ροπή στρέψης. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται αλλαγή δίκου – πλατώ.

Γιατί πρέπει να αλλάζεται σετ ο δίσκος πλατώ όταν πατινάρει το αυτοκίνητο;
Ο δίσκος πλατώ πρέπει να αλλάζεται σετ γιατί εάν έχει φθορά ο δίσκος, το αυτοκίνητο πατινάρει, ενώ εάν έχει φθορά το πλατω σκληραίνει πολύ το πεντάλ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σπασίματός του. Και δεύτερον σε περίπτωση μαγάλης φθοράς του συτήματος το αυτοκίνητο θα ακινητοποιηθεί.

Όπως πάντα σε όλες τις υπηρεσίες μας αφού αξιολογήσουμε το ποσό των εργασιών επισκευής που απαιτούνται, ξεκινάμε όλες τις απαιτούμενες εργασίες ώστε να παραδώσουμε το αυτοκίνητο σας το συντομότερο δυνατό.

Επισκευή Αντικατάσταση Δίσκο Πλατώ από το Ειδικό Συνεργείο Αυτοκινήτων “Ο ΜΑΘΙΟΣ”

Δεν έχει σημασία ποιο είναι το μοντέλο ή η μάρκα του αυτοκινήτου σας, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα προσφέρουμε την πιο εξειδικευμένη υπηρεσία για να το κάνουμε να λειτουργήσει σε άριστη κατάσταση. Οι τεχνικοί μας με μεγάλη εμπειρία και χιλιάδες ώρες εργασίες πάνω σε συμπλέκτες θα φροντίσουν για την επισκευή ή την αντικατάσταση του δίσκου – πλατώ του αυτοκινήτου σας, ώστε να μπορείτε να το οδηγείτε πάλι με ασφάλει και την μέγιστη απόδοση.

Όλες οι υπηρεσίες επισκευής ή αντικατάστασης δίσκο πλατώ  είναι στην διάθεση σας σε εξαιρετικά φιλικές τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της δουλειάς μας

Καλέστε μας σήμερα για όλες τις επισκευές ή αντικαταστάσεις δίσκου πλατό επιβατικού αυτοκινήτου.