κρεμαγιέρα αυτοκινήτου

κρεμαγιέρα αυτοκινήτου
484 252 Νίκος Φυτίλης

Κρεμαγιέρα Αυτοκινήτου

Η Ανατομία Της Κρεμαγιέρας (Μέρος 1)

Κρεμαγιέρα Αυτοκινήτου είναι το σύστηματα υποβοήθησης του τιμονιού. Το τιμόνι είναι ένας μηχανισμός που βοηθά τον οδηγό ενός αυτοκινήτου για να διευθύνει το όχημα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα, βασίζονται σε ένα υδραυλικό σύστημα για να βοηθήσουν τη μετατροπή κίνησης στους τροχούς του οχήματος. Είναι ένα τυποποιημένο χαρακτηριστικό σχεδόν σε κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο ή μικρό φορτηγό.

Βασικά εξαρτήματα κρεμαγιέρας

Αντλία κρεμαγιέρας

Η υδραυλική ενέργεια για το σύστημα διεύθυνσης παρέχεται από μια αντλία με περιστροφικό ανεμοδείκτη. Αυτή η αντλία κινείται από τον κινητήρα του αυτοκινήτου μέσω ενός ιμάντα και μιας τροχαλίας. Περιλαμβάνει μια σειρά από αναδιπλούμενα πτερύγια που περιστρέφονται μέσα σε ένα οβάλ θάλαμο.

Καθώς τα πτερύγια περιστρέφονται, τραβούν υδραυλικό υγρό από την γραμμή επιστροφής σε χαμηλή πίεση το μετατρέπουν σε υψηλή πίεση. Η ποσότητα της ροής που παρέχεται από την αντλία εξαρτάται από την ταχύτητα του κινητήρα του αυτοκινήτου. Η αντλία πρέπει να σχεδιαστεί ώστε να παρέχει επαρκή ροή, όταν ο κινητήρας λειτουργεί στο ρελαντί. Η αντλία περιέχει μια βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης για να βεβαιωθείτε ότι η πίεση δεν θα πάρει πάρα πολύ υψηλό, ειδικά σε υψηλές στροφές του κινητήρα, όταν τόσο πολύ ρευστό αντλείται.

Περιστροφική βαλβίδα κρεμαγιέρας

Ένα σύστημα υδραυλικού τιμονιού θα πρέπει να βοηθήσει τον οδηγό μόνο όταν αυτός ασκεί δύναμη στο τιμόνι (όπως όταν ξεκινάτε μια στροφή). Όταν ο οδηγός δεν ασκεί δύναμη (όπως κατά την οδήγηση σε ευθεία γραμμή), το σύστημα δεν θα πρέπει να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια. Η συσκευή, η οποία ανιχνεύει τη δύναμη στο τιμόνι ονομάζεται  περιστροφική βαλβίδα.

Το κλειδί για την περιστροφική βαλβίδα είναι μια ράβδος στρέψης. Η ράβδος στρέψης είναι μια λεπτή ράβδος μετάλλου που στρίβει όταν εφαρμόζεται ροπή σε αυτό. Η κορυφή της ράβδου είναι συνδεδεμένη με το τιμόνι, και το κάτω μέρος της ράβδου είναι συνδεδεμένο με το γρανάζι ή ατέρμονα κοχλία (που μεταφέρει την κίνηση στους τροχούς), έτσι ώστε η ποσότητα της ροπής της ράβδου στρέψης να είναι ίση με το ποσό της ροπής στρέψης που ο  οδηγός χρησιμοποιεί για να στρίβουν οι τροχοί.

 

Author

Νίκος Φυτίλης

All stories by: Νίκος Φυτίλης

Leave a Reply

Your email address will not be published.